תהליך המיון
המועמדים המתאימים נבחרים בתהליך מיון קפדני, המתחיל בארצות המוצא כחצי שנה לפני הגעתם לישראל.
גיוס ומיון ראשוני נעשה על ידי הגוף המתאם ואנשי הקשר שלנו והוא כולל קריטריונים כמו גיל, השכלה, רקע חקלאי, כושר גופני וכו'.
בהמשך עוברים המועמדים בדיקות רפואיות מקיפות ומחמירות.
צוות המרכז מבקר בארצות המוצא ומקיים פגישה כללית וראיון עם המועמדים, כדי להתרשם מרמת האנגלית, יכולת תקשורת ורושם כללי.
בביקורים אלו, אנו מנצלים את ההזדמנות לפגוש משתלמים שסיימו לימודיהם וחזרו לביתם בארצות המוצא. אנו נהנים לראות כיצד הידע שרכשו אצלנו, במרכז המשתלמים, משפר את איכות חייהם, מקדם את עבודתם החקלאית ומוביל פרויקטים עם חשיבה חקלאית אחרת. אנחנו למדים כי השהות בערבה הייתה מעשירה, מלמדת ומרתקת עבורם. מפגשים אלה עוזרים לנו לבחון האם הנושאים אותם אנו
מלמדים הם בעלי חשיבות יישומית עבורם ומה יש להוסיף לתכנית הלימודים. כל המשתלמים מתארים חווית חיים ייחודית , מעשירה ומבגרת.
המשתלמים שעברו את תהליך המיון, עוברים תקופת הכשרה במדינת המוצא . ההכשרה כוללת מידע כללי על מדינת ישראל, נושאי חקלאות להשוואת הידע, יישומי מחשב, אנגלית וכן גיבוש קבוצתי.
במקביל, אנו מקדמים בארץ את תהליך קבלת אישורי הכניסה (הם נכנסים לישראל כסטודנטים עם אשרת א-2). התהליך מתחיל במשרד הפנים באילת, אשר שולח את אשרות הכניסה לשגרירויות ישראל במדינות השונות.
המרכז דואג לביטוח רפואי עבור המשתלמים לפני הגעתם לארץ. נציג של מרכז המשתלמים נוסע לשדה התעופה לקבל את פניהם, לשבץ אותם במשקים שנבחרו ולחזור עימם לערבה. חלוקתם הפנימית של המשתלמים בישובי הערבה מתבצעת על פי קריטריונים מוסכמים שנקבעו במשותף עם מרכזי הישובים. החקלאים בערבה משתפים פעולה ומאוד חשוב לנו שיתקיים קשר אישי ובלתי אמצעי בין המשתלם למשפחה הקולטת אותו. בצד ההכשרה החקלאית מקצועית במשק, חשובה לנו גם הכנסת האורחים, הנדיבות והיחס.
החקלאי חותם על חוזה מול החברה לפיתוח ומתחייב לשלם את שכרו של המשתלם , לשחררו ללימודיו ולספק מגורים הולמים.
האירוח במשק החקלאי הינו מרכיב חשוב להצלחת התכנית וחוויה מכרעת אותה לוקחים המשתלמים בהתרגשות רבה – חזרה למדינותיהם.
צוות המרכז והחקלאים מהווים כתובת עבור משתלמים אלו ואנו שמחים להיות להם לעזר ולהשתתף בחגיהם ובשמחותיהם
תאריך עדכון אחרון של עמוד זה: 29/03/2016
תגובות