פרטי רישוי - קבוצה 4: מזון
קבוצה 4: מזון
פריט |
תיאור העסק טעון הרישוי |
דרישות פרטניות |
---|---|---|
4.1 א |
ביצים -ריכוזן, מיונן ואחסונן בתחנת מיון |
|
4.1 ג |
מדגרה |
במידה ויש שימוש בפורמלין הוא יבוצע בהתאם לדרישות המשרד להגנת הסביבה המפורטות במסמך " תנאים מיוחדים להיתר רעלים לעיסוק בחיטוי לולים בפורמלין". לפני תחילת היישום תעשה בדיקת אטימות כמפורט במסמך " תנאים מיוחדים להיתר רעלים לעיסוק בחיטוי לולים בפורמלין".
|
4.1 ד |
ביצים - הובלתן לתחנת מיון |
|
4.2 א |
בית אוכל – מקום להכנה או הגשה של מזון לצריכה במקום או מחוצה לו למעט עסק כמפורט בפריט 4.6 - |
מניעת זיהום אוויר וריחות בעל עסק, המזרים שפכים המכילים שומנים למערכת הביוב, בריכוז הגבוה מהריכוזים הקבועים כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014 כנוסחם באותה עת, יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב. מפריד השומן יתוכנן, יתופעל, יתוחזק ויפונה באופן שלא תיווצר גלישת שומנים לצנרת הביוב ובאופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע''ד – 2014 תכולת המפריד תפונה לאתר מורשה בלבד. יש לשמור את קבלות הפינוי ואישורי הקליטה באתר הפינוי למשך שנתיים ולהציגם על פי דרישה. |
4.2 ב |
בית אוכל – מקום להכנה או הגשה של מזון לצריכה במקום או מחוצה לו למעט עסק כמפורט בפריט 4.6 - . |
מניעת זיהום אוויר וריחות בעל עסק, המזרים שפכים המכילים שומנים למערכת הביוב, בריכוז הגבוה מהריכוזים הקבועים בכללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014 כנוסחם באותה עת, יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב . מפריד השומן יתוכנן, יתופעל, יתוחזק ויפונה באופן שלא תיווצר גלישת שומנים לצנרת הביובת ובאופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב , כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע''ד – 2014 תכולת המפריד תפונה לאתר מורשה בלבד. יש לשמור את קבלות הפינוי ואישורי הקליטה באתר הפינוי למשך שנתיים ולהציגם על פי דרישה. |
4.2 ג |
בית אוכל – מקום להכנה או הגשה של מזון לצריכה במקום או מחוצה לו למעט עסק כמפורט בפריט 4.6 - |
מניעת זיהום אוויר וריחות בעל עסק, המזרים שפכים המכילים שומנים למערכת הביוב , בריכוז הגבוה מהריכוזים הקבועים בכללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014 כנוסחם באותה עת, יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב . מפריד השומן יתוכנן, יתופעל, יתוחזק ויפונה באופן שלא תיווצר גלישת שומנים לצנרת הביוב ובאופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע''ד – 2014 תכולת המפריד תפונה לאתר מורשה בלבד. יש לשמור את קבלות הפינוי ואישורי הקליטה באתר הפינוי למשך שנתיים ולהציגם על פי דרישה. |
4.3 א |
בית קירור – לבשר, דגים, עופות, ביצים ומוצריהם |
|
4.3 ב |
בית קירור - למזון אחר ומרכיביו |
|
4.4 ב |
בשר, עופות, דגים, בעלי חיים ימיים או חלקיהם - טיפול בבשר גולמי, ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום |
|
4.4 ז |
בשר, עופות, דגים, בעלי חיים ימיים או חלקיהם - טיפול בבשר גולמי, ביכולת ייצור שאינה עולה על 5 טונות ליום |
|
4.5 ב |
הובלת חלב גולמי |
|
4.6 א |
מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם- ייצורו, עיבודו אריזתו, מחומרי גלם מן הצומח ביכולת ייצור העולה על 50 טונות ליום |
|
4.6 ג |
מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם –אחסונו |
|
4.6 ד |
מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם – הובלתו, הפצתו או חלוקתו |
|
4.6 ה |
הסעדה (קייטרינג) - כהגדרתה בתקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים ליצור מזון), התשל"ב-1972 |
מניעת זיהום אוויר וריחות בעל עסק, המזרים שפכים המכילים שומנים למערכת הביוב, בריכוז הגבוה מהריכוזים הקבועים בכללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014 כנוסחם באותה עת, יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב. מפריד השומן יתוכנן, יתופעל, יתוחזק ויפונה באופן שלא תיווצר גלישת שומנים לצנרת הביוב ובאופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע''ד – 2014 תכולת המפריד תפונה לאתר מורשה בלבד. יש לשמור את קבלות הפינוי ואישורי הקליטה באתר הפינוי למשך שנתיים ולהציגם על פי דרישה. |
4.6 ו |
מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם – ייצורו, עיבודו, אריזתו, מחומרי גלם מן החי ביכולת ייצור שאינה עולה על 5 טונות ליום; ייצורו, עיבודו, אריזתו, מחומרי גלם מן הצומח ביכולת ייצור שאינה עולה על 50 טונות ליום |
|
4.7 א |
קיוסק |
|
4.7 ב |
מרכול - מקום לממכר מזון ומוצרי צריכה לשימוש אישי או ביתי, שאין בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון; |
|
4.7 ג |
אטליז - מכירת בשר, עופות או דגים שאינם קפואים |
בעל העסק יקיים את כל האמור במסמך הנחיות לטיפול וייצור למכירה במקום, של בשר ובשר בעלי כנף, באטליזים או מחלקות אטליז במרכולים" . בעל עסק ינהל קלסר רישום השמדות ויציגו לביקורת על פי דרישת הווטרינרית הרשותית. |
4.7 ד |
מרכול – כמשמעותו בפרט 4.7 ב, שיש בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון |
במידה והדבר רלבנטי, בעל העסק יקיים את הדרישות הבאות: בעל עסק, המזרים שפכים המכילים שומנים למערכת הביוב, בריכוז הגבוה מהריכוזים הקבועים בכללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014 כנוסחם באותה עת, יתקין בעסקו מפריד שומן לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב. מפריד השומן יתוכנן, יתופעל, יתוחזק ויפונה באופן שלא תיווצר גלישת שומנים לצנרת הביוב ובאופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע''ד – 2014 תכולת המפריד תפונה לאתר מורשה בלבד. יש לשמור את קבלות הפינוי ואישורי הקליטה באתר הפינוי למשך שנתיים ולהציגם על פי דרישה. |
4.8 |
משקאות משכרים -פאב, בר, מסבאה וכל עסק שעיקר פעילותו הגשתם לצורך צריכה במקום ההגשה |
|
תגובות