קומפוסט מקומי

אתר להכנת קומפוסט בערבה התיכונה לטיפול בפסולת חקלאית אורגנית

הרעיון לייצר קומפוסט בערבה אינו חדש ואנו מודים לכל אלה שעסקו בכך בעבר, תרומתם לקידום הנושא אינה מוטלת בספק. פרויקט ייצור קומפוסט בערבה התיכונה נבחר לאחד מהפרויקטים המובילים במחוז דרום של המשרד להגנת הסביבה.

על מה בעצם מדובר?

כחלק בלתי נפרד מהייצור החקלאי, נערמות בחצר האחורית של משקי הערבה, כמויות גדולות של פסולת חקלאית, אורגנית ולא אורגנית, שיכולות לפגוע בסביבה ובאיכות החיים של כולנו. האומדן השנתי הוא של יותר מ- 33,000 מ"ק גזם צמחי מקוצץ (כולל תמרים) ויותר מ- 20,000 מ"ק פרש בעלי חיים. שני מקורות אלה יכולים להפוך לקומפוסט בהיקף של לפחות 25,000 מ"ק בשנה. כמות זו על בסיס הצריכה הקיימת של יותר מ- 70,000 מ"ק קומפוסט בערבה, מבטיחה מצב של win-win ליזם שיפעיל את הפרויקט, ולאזור כולו: ערבה נקייה יותר, חיסכון בעלות הובלת קומפוסט ממרכז הארץ וחסכון במאות אלפי קילומטרים של נסיעת משאיות.

ייצור הקומפוסט הינו תהליך בו מתקיימת טמפרטורה של כ- 75 מעלות צלסיוס למשך מספר שבועות לטמפרטורה גבוהה זו יש תרומה משמעותית להדברת מזיקים שנמצאים בקומפוסט ומניעת העברתם מעונה לעונה. הריזוקטוניה למשל, לא שורדת את התהליך. אנו מודעים ובודקים את נושא הוירוסים ושאריות חומרי ההדברה. חשוב לציין שבהיבט של הגנת הצומח ומחלות שונות יש יתרון משמעותי לייצור קומפוסט על פני אפשרות הצנעה בקרקע של שאריות צמחיות. מידע נוסף בנושא ניתן לקרוא במכתבה של סבטלנה דוברינין, רכזת הגנת הצומח. המכתב מופיע בלוח המודעות באתר האינטרנט במדור איכות הסביבה.


תאריך עדכון אחרון של עמוד זה: 10/12/2024

תגובות

תגובתך התקבלה בהצלחה!
התחברו על מנת לפרסם תגובה