קומפוסטציה ביתית
היחידה הסביבתית של המועצה מוכרת קומפוסטרים תוצרת אוייריש בנפח 470 ליטר, במחיר מסובסד לתושבים המעוניינים לייצר קומפוסט ביתי. יש לכך יתרונות רבים:
- צמצום כמות הפסולת המיוצרת על ידי כל משפחה – יתרון כלכלי בעלויות פינוי.
- יצור קומפוסט לדישון הגינה – אין צורך לקנות, בנוסף הגינה יפה יותר.
- יתרון סביבתי- הפחתת כמויות האשפה המגיעה להטמנה.
- פינוי גזם הגינה למקום קרוב – נוחות.
איך עושים קומפוסט?
- יש להציב את הקומפוסטר במקום מוצל ובעל גישה למים.
- יש להפריד בבית את כל האשפה האורגנית ולשפוך אותה אל הקומפוסטר.
החומר האורגני צריך להיות במצב לח כל הזמן כדי להניע את התהליך, כלומר יש לדאוג להרטבה שוטפת אך לא יותר מדי. (ניתן להעביר צינור טפטוף בתוך הקומפוסטר או להרטיב בצינור). - יש לערבב את התוכן אחת לכמה ימים בעזרת מוט.
- חומרים מתאימים לייצור קומפוסט: ענפים גרוסים, גזם מדשאות, עלים, ירקות ופירות, שאריות תבשילים (צמחיים/חלביים), מוצרי קמח ועוד. כמו כן ניתן להוסיף שאריות בד או נייר בפיסות קטנות.
- אין להכניס לקומפוסטר – בשר, דגים,עצמות,שומן,הפרשות אדם ובעלי חיים וכן כל החומרים שאינם אורגניים ושאינם מתפרקים באופן ביולוגי.
- כדאי למלא את התחתית בגזם גס ומעליו להוסיף שכבות של חומר יבש וחומר רטוב לסירוגין. עובי כל שכבה 10-20 ס"מ. שאריות מזון רצוי לטמון במרכז הערמה כדי לא למשוך זבובים.
- תהליך הקומפוסטציה יוצר חום (עד 70 מעלות) וזהו סימן שהתהליכים מתקדמים כראוי.
- קומפוסט מוכן כאשר צבעו הפך חום שחור, ריחו כריח אדמה אחרי הגשם והוא מתפורר בקלות, אינו חם אין סביבו זבובים, ואינו מפיץ ריחות לא נעימים.
תאריך עדכון אחרון של עמוד זה: 29/03/2016
תגובות