מצטייני יום העצמאות
יום העצמאות תשע"ז
בסימן יישובי הערבה התיכונה.
הדלקת משואות על ידי נציגי הישובים.
מעין יהב : שוש שירין:
עין יהב הינו ראשון המושבים בערבה. המושב הוקם בשנת 1959. מונה כיום 197 משפחות בהן 258 ילדים. המושב שהוכיח שאין "אי אפשר" ושניתן להקים התיישבות בערבה. בשנים האחרונות ממשיך להתפתח ולהיות עוגן אזורי של פעילות עסקית, תיירותית ושל קליטה. בעין יהב מתקיים שילוב דורות בין הוותיקים, הדור השני והשלישי והוא בא לידי ביטוי בחגים, בפעילות תרבותית וחינוכית.
שוש מתגוררת בעין יהב משנת 1974. מזה שנים ארוכות מקדמת ומפתחת את ארכיון המושב. במהלך השנים הכניסה שינויים והפכה את ארכיון עין יהב לארכיון עכשווי וממוחשב בו מרבית החומרים סרוקים ונגישים. שוש מקדמת פרוייקטים שונים בקהילה הקשורים למורשת וקירוב בין הדורות. האחרון שביניהם הוא "בית הראשונים"- בית שיוקדש לארכיון נרטיבי, אשר בימים אלו קורם עור וגידים כששוש מהווה את הרוח החיה שמאחוריו.
מחצבה: רן שדה:
מושב חצבה קם בשנת 1967. כיום מתגוררות בו 180 משפחות, בהן 224 ילדים. מושב חצבה מוביל ביוזמות ובקידום של פרוייקטים חינוכיים ערכיים: מכינת חצבה, עבודה עברית ואדם ואדמה. מעל ל 70 צעירים וצעירות נמצאים ביישוב ומשתלבים במרקם הקהילתי במושב לצד הבנים החוזרים הוותיקים ובני הנוער.
רן נולד בחצבה, גדל בה וחזר להתגורר בה כחבר מושב בשנת 2005. לפני 8 שנים יזם והקים את מכינת ערבה בחצבה, הראשונה מהמכינות בערבה. אחריה קמה השלוחה הנוספת בפארן ובשנה הבאה עתידה לקום שלוחה בעיו יהב. רן חבר בהנהלת עמותת "בית השיטין" המאגדת בתוכה את מכינת ערבה על כל שלוחותיה ואת פרוייקט עבודה עברית בערבה.
מפארן: עירית זהבי:
פארן הוקמה בשנת 1971. כיום מונה 140 משפחות ביניהן 144 ילדים. במושב פארן מתקיים שילוב של פרויקטים חינוכיים ערכיים עם קהילה חזקה של ותיקים ושל הדור השני, המובילים יחד פיתוח של היישוב וקידום של תיירות אופניים אתגרית, אירוח וטיולי שטח לצד חקלאות משגשגת.
עירית מתגוררת במושב פארן מאז 1977. היא החלה את עבודתה בספריה לפני יותר מ-35 שנה, והפכה את ספריית פארן למקום מסביר פנים, מכניס אורחים, ידידותי ומלא במוזיקה. עירית גידלה ועדיין מגדלת דורות של קוראים, השכילה לחבר את הילדים הרכים לחויות הקריאה טרם לימוד הקריאה, ופיתחה את שעות הסיפור לילדי הגן והיסודי. תרומתה הרבה ניכרת גם היום כשבני הדור השני במושב מביאים את ילדיהם לספריה בכדי לספוג את מורשתה של עירית ואת החוויות שעיצבו אותם בילדותם. עירית מוכיחה שניתן גם ביישוב קטן, עם משאבים מועטים, ליצור ולשמר זיקה אמיתית למילה הכתובה, לתרבות, לאומנות ולמוזיקה.
מספיר: אורנה אוקו:
ספיר הוקם בשנת 1978. כיום מונה 130 בתי אב ו-155 ילדים. ספיר הינו ישוב עם נשמה. היישוב הקהילתי המרכזי, בלב הערבה. בישוב נבנתה קהילה מגוונת, משפחות ותיקות ומשפחות צעירות החיות בשכנות טובה, ויוצרות מעגל אנושי מרתק. הקהילה נהנית ממגוון של שירותים ב"מרחק הליכה" . כל אלה יחדיו, יוצרים את חוזקו.
אורנה חלוצה ממקימי היישוב. מתגוררת בו משנת 1978, שנת הקמת היישוב ומדברת בשבחו בכל מעמד ובכל הזדמנות. היא דמות משמעותית ומשפיעה בספיר ובערבה, אשר לאורך השנים תורמת מידיעותיה וניסיונה בחקלאות, כמדריכת חקלאים אשר שמה הולך לפניה. ביישוב שותפה באורח קבע באירועי התרבות ובפרויקטים קהילתיים ותרומתה בכל תחומי החיים ביישוב בולטת וניכרת.
מעידן: רונן כהן:
מושב עידן הוקם בשנת 1980 . כיום מונה 78 משפחות חברים ו-164 ילדים. לאורך כל השנים בולט המושב בתהליך קליטה חקלאית של משפחות מכל הארץ, בפעילות קהילתית, חברתית ותרבותית תוססת הכוללת טיולים מושביים, חגים משותפים וערבי תרבות מהנים.
רונן מתגורר בעידן משנת 1998. בשנים האחרונות מוביל רונן ילדים, נוער ומבוגרים לאורח חיים בריא וספורטיבי, עם הרבה נחישות, מסירות, סבלנות ורגישות. רונן תורם רבות לקידום ענפי הריצה והשחייה הן ביישוב והן במסגרות אזוריות, כדוגמת חוג הטריאתלון במחלקת הספורט של המתנ"ס. באמצעות כל פעילויות הספורט בהן רונן לוקח חלק, הוא מנחיל לכל שכבות הגיל את המודעות, החשיבות והערכים המוספים של אורח חיים זה. הוא שם דגש על שיתופיות, הדדיות ואחריות לצד שיפור ההישגים האישיים.
מצופר: יעל פטריק:
צופר הוקמה בשנת 1981. מתגוררות בה כיום 102 משפחות ו-115 ילדים. למושב צופר הביאה הקליטה בשנים האחרונות משפחות צעירות של בנים ובנות חוזרים. לצד חיי תרבות ופרויקטים המגדילים את הקשר בין המשפחות במושב, תחום איכות הסביבה ומחזור הפסולת מקבל במושב טיפול שמעמיד אותו בראש הרשימה של מיחזור וקידום איכות הסביבה בערבה.
יעל, או כפי שמכונה בצופר "הרכש שלנו מעין יהב", היא בת מושב עין יהב, המתגוררת בצופר משנת 2004. בדרכה הצנועה והמקצועית ובנדיבות אין קץ, תורמת יעל מזמנה ומקדמת באופן משמעותי את תכנון המושב והרחבתו: תיקון התכנון העכשווי ויצירת תכנון עתידי. כל זאת מתוך אמונה בפיתוח המושב והאזור לטובת דור ההמשך.
מצוקים: ליסה ועופר רבינס:
צוקים הוקמה בשנת 2004, כיום מתגוררות בה 80 משפחות, בהן 127 ילדים! צוקים - היישוב ה"צעיר" בערבה מתאפיין בשילוב של תיירות מדברית, חינוך אלטרנטיבי, אומנות ויצירה. החיבור של היישוב אל הנוף המדברי מייחד אותו מכל יישובי הערבה והמגוון האנושי ממשיך להיות חלק מהייחוד וכוח המשיכה שלו לתושבים חדשים ולתיירות המתפתחת בו כל הזמן.
עופר וליסה התחילו את דרכם בערבה בחאן דרך הבשמים לפני למעלה מעשור ומשם הדרך לצוקים הייתה קצרה ובטוחה. שניהם פועלים ליצירת קהילה בצוקים בהתנדבות וסובלנות רבה. עופר משמש כבר מספר שנים כיושב ראש ועד צוקים ופועל לטובת הקהילה בדרך של חיבור, דיאלוג וכבוד לסביבה ולאדם. וליסה, מקדמת בנעימות והתמדה את התרבות ביישוב מתוך אמונה שתרבות מפגישה בין אנשים ובונה קהילה.
יום העצמאות תשע"ו
ביום העצמאות תשע"ו ניתן ביטוי לתחומים ולעשייה המאפיינים את הערבה, בעזרת נציגים שעלו והציגו את תחומי המעורבות והעשייה שלהם.
כל אחד ואחת מהם תלה פרי של עשייה, לרגל שנת ה-68 של המדינה על העץ היפה שייצר אנדריי מצוקים.
בתחום החינוך, מייצגת את המחנכים ואת צוותי החינוך בערבה - סטלה שפירא מצופר
אני סטלה שפירא, עוסקת בחינוך והוראה מיום שאני זוכרת את עצמי. גרה במושב צופר ,נשואה לטל ואם לזיו איתמר ועידו.
אני מייצגת את המחנכים ואת צוותי החינוך בערבה. חינוך מניע תהליכים בקהילה והוא קשור לכל אדם, לא רק לילדנו.
חינוך טוב - מנהיג, שופך אור אל תוך חיינו, ומאפשר נאורות, חשיבה, חופש וצמיחה. החינוך בערבה מעודד את התלמידים להאמין בעצמם, לפתח חשיבה עצמאית, לגדול ולהתפתח. הוא מאפשר גם לתלמידים וגם לאנשי החינוך לבטא את יכולותיהם, והיום גם מאפשר בחירה בין גישות חינוכיות.
להיות מחנכת בערבה זה להיות מוקפת בחברים צעירים , לזכות בחיוכים מאירי עיניים, בחיבוק ובנשיקה בכל עת- בבית הספר, בהליכה בשבילי המושב אחה"צ , בקניות בסופר,ובכל מפגש מזדמן של קהילת הערבה.
להיות מחנכת זה להרגיש צעירה למרות השנים שחולפות – ושלא ייגמר לעולם!!!
חג עצמאות שמח.
בתחום המחקר בערבה והחשיבה האקדמית שרית פוליבודה וגדעון רגולסקי
אני שרית פוליבודה, תושבת חצבה, אמא לדפנה ואלונה, חוקרת במרכז מדע ים המלח והערבה, גיאולוגית המתמחה במאובנים (פליאונטולוגית - כמו רוס מחברים).
ואני גדעון רגולסקי, תושב פארן, עובד במרכז מדע ים המלח והערבה כאיש שטח במחקרים גיאולוגים, הידרולוגים וארכאולוגים.
אנחנו מייצגים את תחום המחקר בערבה, את ההתבוננות אחורה והמחשבה קדימה, בחשיבה ביקורתית, אקדמית, פותחת דלתות ונקודות מבט על החיים. המחקר בערבה פותח הזדמנויות לפיתוח, והרחבת הידע ותחומי העשייה והתעסוקה, והוא גורם משפיע ומעשיר במערכת החינוך לטובת הילדים ובני הנוער, הדור הבא של מדענים בערבה.
במחקרנו המשותף גילינו שרידים מאובנים של אלסמוזאור - "בן-דוד של דינוזאור" אשר שחה בים התטיס שכיסה את הארץ הזו לפני כ 85 מליון שנה.
להיות חוקר בערבה זה מאתגר מאוד, זה דורש מאיתנו להביא את החדשנות המדעית הגלובלית למקום מרוחק ומבודד. מתוך רצון להיות בשורה ראשונה עם החוקרים המובילים בעולם ומתוך תחושת שליחות ושאיפה לאפשר לצעירים ולמבוגרים המתגוררים באזור להיחשף ולגעת תחומים אלו ואף לממש חלומותיהם.
חג עצמאות שמח. (ולתפארת המאובנים בערבה!)
מייצג את דור הראשונים בערבה והגיל השלישי - עזרא שירין
אני – עזרא שירין חבר עין יהב משנת 1974, מרגיש שותף לבניין הארץ לאורך כל שנות חיי.
אני מייצג דור שהגיע לישוב בראשית דרכו והיה שותף לביסוסו של המקום, ולהרחבת המפעל ההתיישבותי בערבה כולה.
עתה אני צופה בדורות הבאים ממשיכים להגשים בדרכם את הרעיון החלוצי ושמח על שניתן להתבגר בערבה בכבוד, בעניין ובעשייה רבה.
להיות בגיל השלישי דורש מאתנו למצוא פתרונות שיתנו מענה לצרכינו באזור היפה בו אנו חיים ולא נזדקק לחיפוש פתרונות במקומות אחרים .
השיר הראשון אותו למדתי עם עלייתי ארצה היה השיר - "ישושום מדבר וציה ותגל ערבה" אז עוד לא ידעתי עד כמה משמעותי יהיה השיר הזה להמשך חיי במדבר. חג עצמאות שמח!
מייצג את החקלאות בערבה ואת הערך שלה להתיישבות באזור - ניר דורי
אני ניר דורי, בעל לעינב ואבא של נועה וגיא ,בן 35, דור שני לחקלאות בערבה. גר במושב עידן.
אני מייצג את החקלאות בערבה החקלאות היא ערך, היא הבסיס והשורשים להתיישבות בערבה בעבר, בהווה וגם בעתיד. היא דרך חיים וגם פרנסה. החקלאות היא עבודה מאומצת, אחריות גדולה, חריצות, יצירתיות, חיבור אל הטבע ואל עונות השנה. היא התשתית והיסוד לאמונה שאין אתגר שהוא קשה מידי, ואין מדבר שלא נוכל לו...
להיות חקלאי בערבה זה דרך חיים .דרך לקיום משפחה חברה וחינוך לערכים. עשייה משמעותית והגשמת חלום להמשיך את הדרך שבה בחרו הורי.
ולתפארת מדינת ישראל, חג עצמאות שמח.
בתחום העשייה הסביבתית והשמירה על איכות הסביבה - עידו כהן
אני עידו כהן ממושב צופר, מייצג את תחום העשייה הסביבתית והשמירה על הסביבה בערבה.
להשקפתי, הסביבה היא ערך עליון, וודאי למי שחי בסמיכות לטבע ולשטחים הפתוחים. שמירה על הסביבה היא שמירה על משאבי הטבע שסביבנו, ועל בריאותנו.
הסביבה היא נכס, ועלינו לשמור עליה על מנת שתשמור עלינו, ותאפשר לנו ולילדנו איכות חיים לאורך שנים רבות.
במקביל לחקלאות המתקדמת שלנו, התיירות המתפתחת והיוזמות המרשימות- העתיד הכלכלי בערבה הוא גם באיכות הסביבה. לפסולת שלנו ולמחזור שלה יש ערך כלכלי גבוה.
כילד שגדל בערבה, טייל בגבעות המשקיפות לשדה כשההורים עובדים בו, ועכשיו מגדל את הילדים שלי פה, הייתי רוצה שנמשיך כולנו ביחד למצוא, להתרגש ולגלות בכל יום מחדש את הערבה שלנו.
אני אימצתי הרגל קבוע- כל יום להרים לפחות 5 דברים שראיתי זרוקים על המדרכה, בכביש או סתם ליד הבית. תחשבו איזו נקייה תהיה הערבה שלנו, אם כל אחד מהנוכחים כאן יאמץ הרגל של מעשה טוב לסביבה פעם ביום.
חג עצמאות שמח.
בתחום קיום אורח חיים פעיל ובריא בערבה בעזרת הספורט - אלי אלדר.
אני - אלי אלדר ממושב צופר מייצג את הספורט בערבה.
הספורט בערבה מקדם אורח חיים פעיל ובריא לכולנו:
ילדים, בני נוער, נשים, גברים ומבוגרים.
הספורט בערבה משלב פעילות ספורט עממית לכל המשפחה, לצד פעילות תחרותית ייצוגית בה ספורטאי הערבה מגיעים להישגים משמעותיים, תוך שמירה על התנהגות ספורטיבית של הגינות, יושר, דוגמא אישית ואחריות מקצועית.
להיות ספורטאי בערבה זה...
מאפשר לכל חבריי הרבים ולי לפתח כושר גופני, לטפח קשרים חברתיים ולנצל את שעות הפנאי בעשייה שיש בה שמחה גדולה, מתיחת שרירים, ואולי גם יכולת להגשים את החלום הגדול להישאר צעיר לנצח..
חג עצמאות שמח.
בתחום התיירות בערבה - איציק מעוז
אני איציק מעוז, ממייסדי חצבה שחוגגת 50 שנה להיווסדה.
אני מייצג את ענף התיירות בערבה. התיירות היא ענף ההולך ומתפתח, מרחיב את מעגל העוסקים בו, ומציע אלטרנטיבה מעניינת ומגוונת לתעסוקה.
התיירות מביאה אלינו אורחים מקרוב ומרחוק, וחושפת בפניהם מראות, נופים, ריחות ואנשים מעניינים, ומהווה חלון ראווה מרהיב להתיישבות בערבה.
להיות תיירן בערבה זה...לאהוב את הערבה לאהוב את מה שאני עושה ולהעביר את האהבה הזאת למטיילים.
חג עצמאות שמח.
בתחום האמנות והעשייה האמנותית בערבה - דליה מטמון
אני דליה מטמון, אומנית רב תחומית. עוסקת במגוון רחב של עיסוקים: אמא ל -4, מרפאה בעיסוק, עוסקת בתיירות ואומנות. באומנות הרב תחומיות מתבטאת ביצירה במגוון רחב של חומרים כגון פסיפס, ברזל, אבן, עץ ועוד.
אומנות היא דרך ביטוי, היא יצירה ועשייה שיש לה השפעה רבה על הזולת ועל הקהילה. האומנות תורמת להרחבת האופקים, לחינוך, לתרבות ולהתרוממות הגוף והנפש. האומנים בערבה יוצרים, מלמדים ומחנכים במוסיקה, במחול, בציור, בפיסול, בצילום ובמגוון סוגי אומנויות, מרקמים וחומרים. פורום האומנים בערבה, המקהלה, ההרכבים המוסיקליים ותלמידות המחול מופיעים ומציגים בגאווה גדולה את הערבה בארץ וגם בחו"ל.
להיות אמן בערבה זה ייחודי. מצד אחד הסביבה המדברית – חקלאית- מספקת השראה רבה ליצירותיי, בחומרים, בצבעים וברעיונות, מצד שני המקום הקטן והמשפחתי בו האדם הראשון לראות את יצירותיי זה לא מבקר אומנות אנונימי, אלא השכנה ממול , שהיא גם הלקוחה שלי ואני לקוחה שלה והיא גם הבייביסיטר לעת מצוא...
חג עצמאות שמח.
בתחום ההתנדבות והתרומה לקהילה - ערן רגב
ערב טוב וחג עצמאות שמח ערבה.
בגיל מאוד צעיר גיליתי שהתנדבות ונתינה מוסיפות ערך מוסף ומשמעותי לחיים. ההתנדבות והנתינה מעשירות לפני הכול אותי ואת חיי, לראות אדם מחייך אחרי שעשית משהו למענו שווה הכל.
בערבה התרומה לקהילה מתחילה מגיל צעיר ואינה מסתיימת: בני הנוער- הטרומפים והמדצ"ים, שנות השירות והמכינות הקדם צבאיות, וועדי הישובים, וועדי ההורים, וועדות החינוך, וועדות הנוער, וועדות התרבות, צוותי הבריאות, יחידת החילוץ, שירותי הביטחון, פעילי הטלוויזיה הקהילתית ומתנדבי הגיל שלישי, כולם תורמים בעשייתם ליצירת קהילה חזקה.
להתנדב בערבה זה...להיות מעורב לא רק בתחום העניין בו אתה עוסק, להיות מעורב בכל תחום שהתנדבות והנתינה משפעים על הכלל.
רק מי שעוסק בהתנדבות ונתינה יודע שהסיפוק הוא שמכניס את האנרגיה והרצון להמשיך.
חג עצמאות שמח, ולתפארת קהילת הערבה!
יום העצמאות תשע"ג:
בתחום תרומה לאזור, הנחלה ושימור נכסי תרבות למען הדורות הבאים, נבחרו חיים לויטה ממושב חצבה ואמנון נבון ממושב עין יהב.
חיים, נשוי לרחל ואב לארבעה ילדים הגיע עם דור המייסדים למושב חצבה בשנת 1965. לאחר שעזב לטובת לימודים, חזר בשנת 1980 וכיהן בתפקידים ציבוריים במושב ביניהם גזבר המושב והיה פעיל בועדת קליטה. לימד בבית הספר התיכון וכיום הוא המרכז האקדמי במרכז המשתלמים.
אמנון נבון, נשוי לאורה ואב לארבעה ילדים, ממייסדי מושב עין יהב וחבר בה מיום הקמתה בשנת 1959. היה חבר בועדת עין יהב שמונתה לבחינת אפשרות הפיכתה של עין יהב לישוב קבע, היה מרכז משק וחבר בועדות משקיות וחברתיות.
כותב ברהיטות ובהומור, בעל זיכרון מופלא, אוהב היסטוריה ואת הערבה שאין בקיא ממנו בתולדותיה, ניהל בעבר את ארכיון המושב ואף כותב מסיפוריה של הערבה בטור קבוע בעיתון "ערבות".
לפני כשמונה שנים חברו חיים ואמנון, באמונה רבה ובנחישות, ויחד עם שותפים נוספים, הפיקו בשנת 2012 את ספר ההיסטוריה של הערבה "ערבה אין קץ" המספר ומנציח את סיפורה של הערבה התיכונה. על פועלם זה הם ראויים להערכה.
בתחום תרומה לישוב, פיתוח החינוך והתרבות נבחרה רבקהלה אייזיקסון ממושב עין יהב.
רבקהלה אייזיקסון, נשואה לאהרון ואם לארבעה ילדים היא בתם של מיטיה וליאו כהן, ניצולי שואה מהולנד שעלו לישראל באפריל 1952 יחד עם רבקהלה ושלושת אחיה. למושב עין יהב הגיעה מגרעין בחצבה בשנת 1969. לצד עבודה במשק החקלאי, מילאה תפקידים רבים בישוב: מורה, ספרנית, עורכת עלונים וספרים ובועדות יישוביות.
אהבת השפה והלשון העברית הייתה טבועה בה מאז ומתמיד, היא למדה בסמינר "אורנים" להוראה, ואף לימדה בבית הספר בעין יהב כשעוד היה בתוך אוטובוס. בהמשך למדה ספרנות ומשנות ה-70 ועד השנה שעברה היא תרמה מזמנה, פיתחה רבות את הספרייה במושב, עודדה את הקריאה בקרב אנשי המושב ואין ילד שאותה לא מכיר. שעות הסיפור שעשתה לילדי המושב הם שם דבר. בשבתות הייתה פותחת את הספרייה במיוחד בשביל החיילים המגיעים הביתה, כדי שיקראו ספר. "עם הספר" הוא אצלה לא רק מטבע לשון אלא דרך חיים. אהבת הספרות, חשיבות המילה הכתובה והשפה העברית הם נר לרגליה. על פעילות שהיא מפעל חיים ועל שימור נכס תרבותי היא ראויה להערכה.
בתחום תרומה לישוב, פיתוח החינוך והתרבות נבחרו חני ארנון, הדס גוטמן וגילי פיינר ממושב עידן.
חני ארנון, נשואה למוטי ואם לשלושה ילדים אחראית על טקסי יום השואה ויום הזיכרון מזה 22 שנה, ועורכת אותם בצורה מרשימה ומכובדת, לצד פעילות ערכית לבני הנוער במושב. משנת 1998 ועד לפני שלוש שנים הייתה אחראית על ספריית המושב והפיכתה לבית חם, למקום שנעים לשהות בו ולקרוא ספרים. לפני כשלוש שנים פרשה והכשירה את דור ההמשך, גילי פיינר והדס גוטמן.
הדס גוטמן וגילי פיינר, פעילות בהתנדבות במושב ולפני שלוש שנים לקחו על עצמן את פרויקט ספריית המושב. הן דאגו לתקציבים, שדרגו, שיפצו את המבנה, ארגנו ערבי התנדבות לנשים שתכליתן שיפוץ המקום כולל תפירת וילונות. בהמשך עדכנו את חומרי הקריאה ורכשו ספרים. פעמיים בשבוע עורכת הדס שעת סיפור לילדי הגן שמטרתן עידוד הקריאה והנגשתה לכל. ועל כך הן ראויות להערכה.
בתחום תרומה כללית לישוב נבחר ברוך אושרוביץ' מהישוב ספיר.
ברוך עלה לארץ עם משפחתו מארץ סין בשנת 1949 בהיותו בן 5. משפחתו הצטרפה לגרעין המשפחות אשר יסד והקים את מושב עמיקם בצפון. ברוך הגיע לערבה בשנת 1968 כמנהל בחברת מקורות, במסגרת תפקידו תכנן ונהל את הקמת רשת המים בערבה ופרש בשנת 2006.
בשנת 1979 התיישב בישוב ספיר ונימנה על הגרעין המייסד. במשך 34 שנות מגוריו בישוב ספיר, ברוך התנדב והיה שותף בבניית הקהילה על כל רבדיה. ברוך התנדב לסייע בקליטת משפחות חדשות שהגיעו לספיר, החל מפריקת מזוודות ועד אירוח בביתו לימי הקליטה הראשונים. ברוך הוביל ופעל בהתנדבות לקיום אירועי קהילה ותרבות בקרב הנוער והמבוגרים כאחד. כמו כן שנים רבות ברוך מתנדב כחבר בוועד המנהל את הישוב ופעל רבות לקידום צרכי הישוב. ועל כך הוא ראוי להערכה.
בתחום תרומה לישוב בנושא שימור ותיעוד נבחרה תמר ליפשיץ ממושב צופר.
תמר ליפשיץ, נשואה לאיתן ואם לשני בנים הגיעה למושב צופר בשנת 1987 ועסקה מאז בפעילות ציבורית ותרומה רבה למושב ולאזור. מאז, היא אחראית על ספריית המושב הקימה את ארכיון המושב ודואגת לאיסוף חומרים ותיעוד החומרים. בהמשך התנדבה לטלוויזיה הקהילתית ופעלה רבות באיסוף חומרים, תיעוד אירועים ושימורם למען הדורות הבאים. ועל כך היא ראויה להערכה.
בתחום תרומה לאזור ולקהילה בתחום התיעוד והשימור נבחרו מתנדבי הטלוויזיה הקהילתית ערבה. בשם המתנדבים, עלו לקבלת התעודה יהודית הדס ממושב פארן ומלי חורש מהישוב ספיר.
מתנדבי טל"ק ערבה מתנדבים מיום הקמת הטל"ק לפני 14 שנים. הם מתמחים בצילום ועריכת חומרי האזור הכוללים אירועים, טקסים, ביקורים חשובים, אירועי חינוך מיוחדים, מופעי תרבות, מחול, תערוכות אומנות ופעילות קהילתית בישובים. אחד משיאי הפעילות, היה בסיקור צמוד בזמן "מחאת החקלאים" בשנת 2009 והפקת כתבות באופן מידי לשידור. המתנדבים עזבו הכול והקדישו את כל זמנם לטובת המחאה ושלחו לערוצי החדשות חומרים עדכניים מההפגנות, ששודרו במהדורות החדשות כולל הפקת כ- 10 כתבות, שעלו לשידור ב-יס ובאתר האינטרנט. בדרך זו, תרמו להפצת מסר המאבק לתושבי המדינה. בשנה האחרונה ניהלו מתנדבי הטל"ק מאבק עיקש מול משרד התקשורת נגד קיצוץ בתקציב הפעלת הטלוויזיות הקהילתיות בארץ. הסרטים בעריכתם משודרים בערוץ 98 ותורמים לתדמיתה החיובית של הערבה ומופצים בקרב תושבי הערבה ובארכיון האזורי. בפעילות מסורה זו מנציחים מתנדבים אלו את הפעילות בערבה ומשמרים עבור הדורות הבאים. ועל כך הם ראויים להערכה.
יום העצמאות תשע"ב:
בחרנו להוקיר השנה את איש המים שלנו – עמי שחם.
עמי שחם, ממייסדי מושב עין יהב ומחלוצי ההתיישבות בערבה התיכונה, תושב הערבה התיכונה וחקלאי מזה 50 שנה.
הודות לפועלו של עמי הושג גידול בהיצע ובהקצאות המים בערבה, דבר שאפשר את התפתחותה של חקלאות מתוחכמת, מאורגנת ורווחית באזור, המבוססת על מחקר וטכנולוגיות מים חדישות, בצד פתיחת חלון הזדמנויות להרחבת ההתיישבות הציונית בערבה.
בתחום תרומה לקהילה נבחרה שגי אסף ממושב עין יהב.
שגי אסף תושבת מושב עין יהב, נשואה ואם ל-4. שלוש בנות חזרו לערבה כדור המשך. שגי מתנדבת מזה עשור ומתחזקת את לוח המודעות באתר האינטרנט ערבה בעבודה יומיומית, במסירות, דייקנות וקפדנות רבה כולל תמיכה לגולשים. לוח המודעות הוא היישום המתעדכן הראשון באתר, שמלווה אותנו ממש מתחילת ימי האתר. בזכות פועלה של שגי אתר האינטרנט עדכני, ברור, מתוחזק כהלכה, מה שמאפשר אף רווחים. ועל כך היא ראויה להערכה.
בתחום תרומה לאזור בחינוך נבחר עזרא שירין ממושב עין יהב.
עזרא שירין, פעיל בהתנדבות לאורך שנים רבות. לזכותו נזקפת פעילות ציבור ענפה והתנדבות בועדות שונות כנציג ציבור. הוא הקים את מערך הגיל השלישי בערבה והיה שותף בקבוצת מפגשים. בשנה האחרונה הוא מתנדב ללמד שחמט בבית הספר היסודי ועל כל אלו הוא ראוי להערכה.
בתחום סיוע וטיפול באוכלוסיות מיוחדות נבחרה תגית חן ממושב פארן.
תגית חן, תושבת מושב פארן שבערבה התיכונה, מתנדבת במרכז סיוע לנפגעות אלימות ותקיפה מינית בנגב (מסל"ן) מזה 12 שנים. היא מבצעת תורנות שבועית בקו הסיוע ומעבירה הרצאות וסדנאות מניעה בנושא. בשנת תש"ע קיבלו תגית וחברותיה למסל"ן את אות הנשיא למתנדב, מידי כבוד נשיא המדינה, שמעון פרס. ועל כך היא ראויה להערכה.
בתחום התנדבות ארצית נבחר אורי לב ממושב צופר.
אורי לב, תושב מושב צופר, נשוי ואב ל- 3, הוא סגן מפקד יחידת החילוץ ערבה. פעילותו ביחידה קידמה וחיזקה אותה ויצרה בפועל ביטחון אישי למבקרים ולמטיילים בערבה ולכל אדם אשר מוצא עצמו, שלא בטובתו, במצוקה ובמצב של חוסר אונים. אורי, במחויבותו המוחלטת, מהווה דוגמא ומופת להתנדבות מקצועית שאינה מוגבלת בזמן, גבולות מדיניים וגבולות בירוקראטיים. תורם מזמנו 24 שעות ביממה, עונה לכל קריאה וממלא תפקידו כמומחה לאיתור נעדרים בצורה מופתית. הצלת חיים, היא המטרה העומדת לנגד עיניו בעשייתו ההתנדבותית ועל כך הוא ראוי להערכה.
בתחום תרומה למושב נבחר חמי ברקן ממושב פארן.
חמי ברקן, חבר מושב פארן פועל רבות ומזה שנים בנושא הכשרת קרקעות לצורך קליטה במושב פארן ובערבה כולה. חמי פועל בהתנדבות וללא לאות לחיפוש ומציאת פתרונות לבעיות הקרקע לנקלטים חדשים. חמי מביא לידי ביטוי את ניסיונו העשיר, הידע התיאורטי, היצירתיות והכישרון הטכני כדי לפתור את בעיית הקרקעות ולאפשר המשך קליטה בפארן ובאזור ועל כך הוא ראוי להערכה.
יום העצמאות תשע"א:
בתחום תרומה למושב נבחרה קיקי מורן ממושב חצבה.
קיקי מורן מתנדבת במרפאת המושב למעלה משלוש שנים ומשקיעה זמן רב וכל זאת בחיוך, כנות ואהבה רבה. לוקחת על עצמה שלל מטלות ומשימות ומבצעת את כולן במסירות, לרווחת התושבים ובריאותם, ועל כך היא ראויה להערכה.
בתחום תרומה לאזור בחינוך נבחר שגיא קליין ממושב עין יהב.
שגיא קליין, בן מושב עין יהב, דור שני. יזם ודחף לרעיון של מעורבות חיובית של הורים בתחום החינוך. בהתנהגותו זו חיזק
את המרקם החברתי הקיים ואת השיתוף בין בית הספר לבין ההורים. העלה למודעות הציבור את הנעשה בבית ספר ולימד בדרכו המיוחדת שהתנדבות לקהילה, יוזמה, פתיחות יוצרות שותפות אמת. בשנים האחרונות היה פעיל בוועד ההורים של התיכון ובצוות המוביל בתכנון ויישום התוכנית הקהילתית לחינוך, סייע ותרם רבות לתחום החינוך ועל כך הוא ראוי להערכה.
בתחום סיוע וטיפול באוכלוסיות מיוחדות נבחר אמנון גמליאל ממושב צופר.
אמנון גמליאל מסייע מזה שנים ובהתנדבות לאנשים הזקוקים לכך. פעילותו המבורכת נעשית ללא לאות, בנחישות רבה מתוך תחושת שליחות ונתינה אמיתית. ערכים כמו עזרה לזולת, נתינה למען הזולת ובעיקר אהבת האדם, הם נר לרגליו.
אמנון סייע גם בהקמת המכינה הקדם צבאית בחצבה ועל כךהוא ראוי להערכה.
בתחום התנדבות ארצית נבחרו חברי ועד הפעולה לשחרור גלעד שליט.
בכל מוצאי שבת הם בצמתים, בכל יום ראשון הם עולים לירושלים. בנחישות רבה, במסירות שאין לה גבול, בהתמדה שראויה לציון, פועלים חברי ועד הפעולה למען שחרור גלעד שליט.
על פעילותם הרבה בערבה ומחוצה לה כולל גיוס כספים נרחב בערבה , הם ראויים להערכה. מי ייתן וגלעד שליט יחזור לחיקנו ומי ייתן שיזכה להכיר אתכם, האנשים שפעלו למענו ללא לאות.
אמן !
ברכות לכל המתנדבים וישר כוח על פועלכם !
יום העצמאות תש"ע:
בתחום הבריאות והרווחה נבחר ד"ר מיכאל ריבקין מהישוב ספיר.
ד"ר מיכאל ריבקין הגיע לספיר כרופא אזורי לפני 17 שנים. מסירותו ונאמנותו למקצוע ולתושבים הם ללא גבולות.
מלא נכונות לסייע, לסעוד ולספק את הטיפול הטוב והאישי ביותר לכל מטופל בכל זמן ובכל שעה. מתנדב פעיל ביחידת החילוץ וזמין לפעילות בכל עת.
בתחום איכות הסביבה נבחרה סו הדס ממושב פארן.
סו הדס פעילה בהתנדבות מזה שנים בועדות השונות במושב פארן אך מקדישה את רב זמנה ומירצה לתחום שהוא נר לרגלה - איכות הסביבה. בין הפרויקטים השונים הובילה את הקמת מרכז המיחזור בפארן, מפעל הגזם, נקודת איסוף קרטונים ועוד.
בתחום החינוך נבחר רן שדה ממושב חצבה.
רן שדה, בן מושב חצבה, דור שני. יזם ודחף במרץ רב את הקמת המכינה הקדם צבאית הראשונה בערבה. היה החלוץ וסחף אחריו נוספים לעשייה, תרומה והתנדבות, בדרך להגשמת החלום. בכך הוא תורם לחינוך ערכי לבני הנוער.
בתחום הבריאות והרווחה נבחרה שבע כהן ממושב עין יהב.
מראשוני המתיישבים בעין יהב ואחות המושב מזה 47 שנים. הידע, הניסיון ואישיותה המיוחדת הפכו אותה לשם דבר.
מתנדבת במושב ומושיטה עזרה וטיפול רפואי לאלפי תושבים באזור. עומדת הכן לקריאות על תאונות דרכים בכביש
הערבה ומתנדבת פעילה ביחידת חילוץ ערבה. יצאה עם משלחות חילוץ וסיוע רפואי להצלת אנשים באזורים מוכי אסון בהאיטי ובמקומות נוספים.
בתחום התרומה לקהילה נבחר אליהו שקותאי ממושב צופר.
חבר צופר מזה 20 שנים. הקים את הבוסתן בבית הספר היסודי ודחף לרעיון של מעורבות הורים. בהתנהגותו זו חיזק
את המרקם החברתי הקיים ואת השיתוף בין בית הספר לבין ההורים. העלה למודעות הציבור את הנעשה בבית ספר ולימד בדרכו המיוחדת שהתנדבות לקהילה, יוזמה, פתיחות יוצרות שותפות אמת. בשנה האחרונה היה פעיל בהקמת המכינה הקדם צבאית.
בתחום ההתיישבות נבחר דוד מזרחי ממושב עידן.
דוד מזרחי פעל בהתנדבות לאורך שנים רבות במושב עידן וקידם רבות את המושב בהיבט החזותי כמו גם הבאת מתיישבים חדשים. לזכותו נזקפת פעילות ציבורית ענפה והתנדבות בועדות השונות הן בישוב והן במועצה.
בתחום איכות הסביבה נבחר יהושע בלאו ממושב עין יהב.
יהושע בלאו עוסק מזה 30 שנים בנושא איכות הסביבה במושב עין יהב. זהו מפעל חייו והוא מבין ראשוני החקלאים שעברו לגידולים אורגניים כחלק מתורת חיים. איש טבע בכול רמ"ח אבריו וב 7- השנים האחרונות הוא מנהל את תחום "עין יהב נקייה" ועוסק בהעלאת המודעות לתחום ההגנה על הסביבה.
בתחום ההתיישבות נבחר יפתח בן דוד ממושב פארן.
יפתח בן דוד מתנדב שנים רבות כאיש קשר עם הסוכנות היהודית והיה מוביל בנושאי טיפול שונים מולם. ניסיונו וכישוריו הם לעזר רב והוא מסייע רבות ובהתנדבות לנקלטים חדשים בערבה ולחקלאים רבים. היה מעורב בהפיכת אזור התעשייה לפעיל.
בתחום התרומה לקהילה נבחרה ברכה שלכט ממושב עין יהב.
ברכה שלכט, נציגת עמותת "עמית במדבר" מסייעת מזה שנים ובהתנדבות לאנשים הזקוקים לסיוע רפואי או הנמצאים במצוקה כלכלית. פעילותה המבורכת נעשית ללא לאות, בנחישות רבה מתוך תחושת שליחות ונתינה אמיתית.
בתחום ההתנדבות ארצית נבחר מימי עתידיה ממושב עין יהב.
מימי עתידיה מתנדב פעיל עשרות שנים, בפעילות קרן הצנחנים ובוועד הצנחנים. הוא מסייע ותורם לאלמנות ויתומים ובמיוחד לבני הנוער היתומים.
תאריך עדכון אחרון של עמוד זה: 29/03/2016
תגובות