משולחן המועצה מס' 122 - 10 ביולי 2026
תושבות ותושבים יקרים, שמחים לשתף אתכם בנעשה במועצה, במרכז הקהילה ובחברה לפיתוח.

כל מה שקורה בערבה במקום אחד
תושבות ותושבים יקרים,
החל מהשבוע יוצא לדרך הידיעון המאוחד של המועצה, החברה לפיתוח ומרכז קהילה. מטרתו לרכז במקום אחד את העדכונים, הסיפורים והיוזמות המתרחשים ברחבי הערבה.
הידיעון יופץ אחת לשבוע, בימי שישי אחר הצהריים, ויכלול שני חלקים מרכזיים: עדכונים וכתבות מהעשייה האזורית, לצד פרסומים, אירועים והזדמנויות לקראת השבוע שבפתח.
נשמח לקבל מכם רעיונות, הצעות ותכנים שתרצו לראות בידיעון בכתובת: [email protected]
אנו מזמינים אתכם להתעדכן, לקרוא ולהיות חלק מהעשייה האזורית.
קריאה מהנה וסוף שבוע נעים!
דוברות המועצה.
מרכז קהילה:
התחלנו את הקיץ עם כ־600 ילדות, ילדים, בנות ובני נוער המשתתפים במגוון רחב של מסגרות קיץ.
ברחבי יישובי הערבה, במרכז הקהילה, במסעות ובטיולים ברחבי הארץ, ואפילו בחו"ל הקיץ כבר בעיצומו.
אנחנו שמחים על ההזדמנות שהקיץ מזמן לנו להעמיק בתוכניות החינוכיות המתמשכות, ולראות תהליכים חינוכיים מבשילים לרגעי שיא של עשייה, צמיחה והגשמה.
אתם מוזמנים להצטרף לאירועים הקהילתיים הפתוחים לקהל קולנוע ערבה, מופע המבוגרים בסוף יולי, ועוד שלל פעילויות ואירועים לאורך הקיץ. נשמח לראות אתכם!

נוער ערבה
קורס מד"צים - האיחוד החקלאי
האיחוד החקלאי כבר כאן!! השבוע ציינו את יריית הפתיחה לקראת תחילת שנת הפעילות של האיחוד החקלאי - כש 68 חבר׳ה ממסיימי ח-יא - מפארן צופר צוקים חצבה ועידן יצאו לקורסי המד״צים של התנועה! בקורסים הצעירים החניכים קיבלו כלים לבניית הדרכה משמעותית ועמידה מול קבוצה, עברו להדרכה בשטח ובנייה מחנאית, ובקורסים המתקדמים טיילו ברחבי המדינה ועסקו בפערים חברתיים, בשלטון החוק ובמנהיגות.
קורס מד"צים - בני המושבים
10 מדצים סיימו בהצלחה את הקורס בבני המושבים - דור מדריכים חדש מעין יהב וספיר. 9 ימים ביער כפר החורש - 9 ימים של חום, אבק ולילות מחוץ לבית. אתגרים, חברים חדשים וגילוי כוחות חדשים. 9 חבר'ה שבחרו לקחת.אחריות, להיות שם בשביל אחרים, להוביל, להקשיב, וליצור עבור חניכים וחניכות מקום של ביטחון , שייכות ומשמעות. המדצים הצעירים חזרו עייפים אך מרוצים עם מלא כלים ומוטיבציה להמשך - בהצלחה בשנת הפעילות הבאה תשפ"ז.
משלחת הללויה לבודפשט
שבוע של מנהיגות, עשייה וחוויות בלתי נשכחות! בשבוע שעבר חזרה קבוצת י׳-הללויה ממשלחת לבודפשט. במהלך שבוע גדוש ואינטנסיבי, החבר'ה שלנו צללו לעומקם של תכנים מרתקים בנושאי מנהיגות צעירה, מעורבות חברתית ואקטיביזם ודנו בדרכים שבהן הם יכולים להוביל ולהשפיע על המחר. ואיך אפשר בלי קצת ליהנות? בין הסדנאות והתכנים, הם הספיקו לגלות את בודפשט המדהימה, לטייל, לצחוק, להתגבש ולהוכיח (שוב) שיש לנו נוער פשוט מדהים.
מים:
בימים האחרונים הגדילה חברת מקורות את אספקת המים לאזור לכ־135 אלף מ"ק ביום, כאשר היקף הצריכה הכללי נותר דומה. עם זאת, מאגרי המים נמצאים כיום ברמות נמוכות במיוחד, ולכן עדיין אין גיבוי מספק למערכת.
כחלק מהמאמצים להגדלת האספקה, מתקבלים כיום כ־17 אלף מ"ק מים ביום מקו צפית, וכ־4,000 מ"ק נוספים ממערכת הערבה הדרומית. בנוסף, קדוח מרזבה 4 חזר לפעילות ומספק כ־3,000 מ"ק מים ביום.
במקביל, מקורות פועלת להשבתם לפעולה של קדוח שיזף 2ב ושל קדוח צופר 10א שבירדן, מהלך שצפוי לתרום להגדלת היקף אספקת המים לאזור.
הוועדה החקלאית, יחד עם כלל הגורמים הרלוונטיים, ממשיכה לפעול בכל דרך אפשרית להגדלת כמות המים המסופקת לערבה ולחיזוק היציבות של מערכת המים האזורית.
בריאות:

ברכות לד"ר איתי גרשון - מרצה מצטיין
השבוע, במסגרת טקס סיום שנת הלימודים של תוכנית ההתמחות ברפואת משפחה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הוענקה לד"ר איתי גרשון תעודת מרצה מצטיין לשנת לימודים זו.
ד"ר איתי, רופא המשפחה שלנו במרפאות הערבה- פארן, צופר, עידן, ומרפאת המשך, מרכז את קורס בריאות הנפש ומלמד את רופאי המשפחה המתמחים בשנה ב'.
לצד עבודתו המקצועית והמסורה כרופא משפחה בערבה, שילב ד"ר איתי גם הוראה אקדמית. לאורך השנה הוא נסע באופן קבוע לאוניברסיטת בן-גוריון, שם לימד וליווה את רופאי המשפחה המתמחים, ובכך לקח חלק בהכשרת דור העתיד של רופאי המשפחה בישראל.
הבחירה בד"ר איתי כמרצה המצטיין על ידי הסטודנטים מהווה הבעת הערכה משמעותית לעבודתו ולהשקעתו במשך השנה, והיא עדות לאיכות ההוראה ולמחויבות הרבה שהוא מביא עמו לתפקיד.
עבורנו זו גאווה גדולה לראות שאיש צוות ממרפאות הערבה זוכה להכרה ולהערכה גם בזירה האקדמית, ומייצג בכבוד את הערכים שאנו מאמינים בהם- מקצועיות, מסירות, אנושיות וראיית האדם.
איתי, אנו מברכים אותך על ההישג המרשים ומודים לך על תרומתך הרבה, הן למטופלי הערבה והן להכשרת דור העתיד של רפואת המשפחה.
יישר כוח ובהצלחה והמשך עשייה מבורכת!
תיירות:

חילופי תפקידים במחלקת התיירות:
לאחר שלוש שנות עשייה והובלה בתחום התיירות, מיכל מלצר מסיימת את תפקידה כמנהלת התיירות, את מקומה תתפוס ענבל פריטל ממושב עיד, שנכנסה לאחרונה לתפקיד.
רגע לפני סיום הדרך ותחילתה של דרך חדשה, משתפות השתיים במסרים אישיים לקהילת התיירנים - מיכל במילות פרידה וסיכום תקןפה, וענבל בברכת שלום ובהתרגשות לקראת האתגרים וההזדמנויות שבפתח.
תיירנים ותיירניות יקרים/ות,
הגיע רגע של פרידה, שמחתי על שלוש שנים של עבודה משותפת, אני שמחה על הדרך המקצועית שבה הלכנו יחד, גאה להיות חלק מתהליך הצמיחה של התיירות בערבה ובטוחה שהמרחב התיירותי שאנו חיים בו ימשיך להתפתח, לצמוח ולשגשג בהמשך הדרך.
נפרדת מכם עם מיתוג חדש לתיירות הערבה התיכונה שהושק במפגש התיירנים האחרון, זו מתנת הפרידה שלי אליכם.
אני סומכת על המותג הזה שבעבודה משותפת ידע לתת כותרת לכלל המרחב התיירותי ולכלל העסקים בו ולהוות מעטפת מעודכנת וכוללת .
שמחה לשתף שתחליף אותי בתפקיד מנהלת התיירות -
ענבל פריטל ממושב עידן.
מאחלת לענבל הצלחה רבה,
וגם לכולכם הצלחה בהמשך הדרך,
מספר הטלפון של ענבל לכל דבר ועניין:
054-5603694
באהבה ובהערכה רבה,
מיכל מלצר
שלום לכולם.ן,
רציתי לומר תודה רבה על כל הברכות והאיחולים כאן בקבוצה וגם בפרטי, חיממתם את הלב.
אני שמחה להיכנס לתפקיד ומצפה לעשייה משותפת, מתוך שיתוף פעולה שיקדם את התיירות בערבה ויתרום גם לכם, התיירנים, וגם למבקרים באזור.
יש לנו בסיס משמעותי להמשך הדרך, תוכנית אסטרטגית מקיפה לתיירות הערבה, שנבנתה בעבודת עומק משמעותית בהובלת מיכל ורז ארבל ובשיתוף גורמים רבים. אני רואה בתוכנית זו מצפן להמשך העשייה, ומאמינה שהיא תהווה בסיס משמעותי להמשך הדרך, תוך הקשבה לשטח, שיח משותף ועבודה יחד איתכם, התיירנים, ועם כלל הגורמים הפועלים במרחב.
אחד הצעדים הראשונים שלנו הוא המשך הטמעת המיתוג החדש, באתר התיירות, בחומרי השיווק ובמרחב הפיזי בערבה. זהו תהליך שייקח זמן, בין היתר משום שהוא מתחיל באפיון ובהקמה של האתר החדש, ולכן נצטרך להצטייד בקצת סבלנות.
מיכל, זו גם הזדמנות לומר לך תודה גדולה על כל מה שעשית למען התיירות בערבה ועל העבודה המשותפת שלנו לאורך הדרך. תודה על ההובלה, המקצועיות והדרך שסללת, ומאחלת לך המון הצלחה בדרכך החדשה.
בשבועיים הקרובים אהיה בתהליך חפיפה עם מיכל, ולאחר מכן הדלת שלי תמיד תהיה פתוחה. אשמח לשמוע אתכם, את הרעיונות שלכם, ואתם כמובן מוזמנים ליצור איתי קשר בכל עת.
מחכה לעשייה המשותפת שלנו ,
ענבל פריטל.
חינוך:

משלחת חינוכית מהערבה תייצג את האזור בכנס בינלאומי באוסטרליה
בתחילת חודש אוגוסט תצא משלחת חינוכית מטעם המועצה האזורית ערבה תיכונה למלבורן, אוסטרליה, להשתתף בכנס חינוך בינלאומי ולפגוש אנשי חינוך ומובילי קהילה מרחבי העולם.
במשלחת משתתפים: קרן ספיר, מנהלת שותפות ערבה–אוסטרליה; רמי לב, מנהל מחלקת החינוך; עדי קיינן, מנהלת בית הספר התיכון; רז לחוביצר, מנהל בית הספר היסודי; ונגה גבורי, מנהלת תחום הגיל הרך.
במהלך הביקור ישתתפו חברי המשלחת בכנס המקצועי, ייחשפו ליוזמות ולמודלים חינוכיים חדשניים, יקיימו מפגשים עם אנשי חינוך וקהילה, ויכירו מקרוב את פעילות השותפות ארוכת השנים בין הערבה התיכונה לקהילה היהודית באוסטרליה.
המשלחת תייצג את מערכת החינוך של הערבה ותציג את הידע והניסיון שנצברו באזור, ובפרט את ההתמודדות עם אתגרי החינוך בשגרה ובתקופות חירום. לצד זאת, צפויים חברי המשלחת ללמוד מניסיונם של עמיתים ממדינות שונות, להחליף ידע מקצועי וליצור קשרים בינלאומיים חדשים.
ההשתתפות בכנס מהווה הזדמנות משמעותית להעמקת שיתופי הפעולה, לחיזוק הקשרים בין קהילות החינוך בישראל ובאוסטרליה, ולהמשך פיתוח מערכת חינוך חדשנית, מקצועית ומחוברת לעולם.

בקרוב:
כנס חינוך וקהילה - 07/09/26
פרטים בהמשך...

קולנוע ערבה
יולי כבר כאן ואיתו סרטים מעולים בקולנוע ערבה באולם רוזנטל. ברנינג מן | צבעי הזמן | קופצים בראש | סרט VIP שאתם בוחרים!
כל הפרטים ורכישת כרטיסים בסמרטיקט ערבה

ליל אהבה במזגן - עידן חביב במופע אינטימי
חמישי, 30.7 | אולם רוזנטל
נפגשים גם השנה לאירוע שהפך למסורת - לילה אהבה במזגן. והפעם עם עידן חביב במופע אינטימי.
20:00 | ארוחת סושי זוגית למזמינים מראש | 21:00 תחילת מופע.
כרטיסים באתר סמרטיקט ערבה.

מרכז צעירים מציגים : חוברת מלגות לסטודנטים
לקראת שנת הלימודים תשפ"ז, אנחנו במרכז צעירים מגישים לכם את חוברת המלגות שלנו, כל המידע במקום אחד. שימו 💜 - ההרשמה למלגת הערבה בשיתוף מפעל הפיס נפתחה!
כל הפרטים בחוברת, צרו קשר לשאלות והתלבטויות, נוגה 052-6374043
לחוברת המלגות לחצו כאן. כל הפרטים> גם בסמרטיקט.

קיט להורים - הכנה בריאה ושימוש מיטיב בטלפונים ניידים
הורים יקרים, אנחנו שמחים להציע לכם כלים שימושיים שיוכלו לתמוך ולעודד הכנה בריאה ושימוש מיטיב של ילדכם.ן בטלפונים ניידים.
למי הקיט מתאים?
- להורים לילדים בשכבות הגיל שעוד אין בהם שימוש בטלפונים ניידים, על מנת להיערך ביחד לשלב קבלת הטלפון הראשון.
- להורים לילדים בשכבות גיל הנמצאות לקראת/ תוך כדי שימוש ראשוני בטלפונים חכמים (הכוללים גישה לאינטרנט ושימוש באפליקציות חברתיות).
מה כולל הקיט?
כלים פרקטיים ליצירת הסכמות בנושא בקרב הורי השכבה, דוגמא למערך פעילות אותו ניתן להעביר לילדים בנושא שימוש ראשוני ונכון בטלפונים חכמים והמלצות למקורות מידע מומלצים ברשת בנושא.
כל הפרטים בסמרטיקט.

יום הולדת 6 לעולים לכיתה א'
ביום רביעי הבא, 15.7 בשעה 16:30 יתקיים במרכז קהילה ערבה האירוע המתוק של השנה - יום הולדת 6 לעולים לכיתה א'. מחכים לפגוש את ילדי וילדות הערבה העולים לא' ואת ההורים הנרגשים.
במידה ועדיין לא נרשמתם, נא להירשם בהקדם בלינק.

מחלקת ביטחון קהילתי ממשיכה בהכשרה לצוותי המוגנות המינית ביישובים
השבוע נפגשו צוותי מוגנות מינית של היישובים לעוד העמקה מקצועית, והפעם בנושא ׳ניהול פגיעה מינית בקהילה׳. ההרצאה הועברה ע״י שלומית הברון מ״מידע אמין על מין״.
תודה רבה לכל המתנדבות והמתנדבים על המחוייבות העמוקה לתפקיד ועל מקצועיות בלתי מתפשרת.
סוף שבוע נעים ורגוע,
דוברות המועצה
מוזמנים להתעדכן בעמוד הפייסבוק שלנו>> אינסטגרם ערבה תיכונה>>
הקליקו למשרות פנויות במועצה האזורית>>
