
עלון "כל הערבה" מס' 2 - 10.06.2004
מה בגיליון (ובכלל..)
כמה מדורים יחזרו בכל מגזין , אחרים יופיעו מדי פעם. כמו כן יתכנו מדורים חד פעמיים וצפויים בהחלט מדורים חדשים... הכול ע"פ החומר שיזרום אלינו.
הצבע הפעם קצת שונה - כתבו אם נראה לכם טוב יותר.
יש הרבה חומר בנושאי מחשבים - האם לדעתכם יותר מדי?
אתם מוזמנים להמשיך ולשלוח. רצוי דברים קצרים ומקוריים. מתכונים מיוחדים, פניני לשון וכן יתקבלו בברכה גם צילומים - רצוי מהאזור . יש לכם רעיון למדור? כתבו!
תמונת השבוע

צילום ודיבוב: יעלית רז / עין יהב
תחילת עונת הקיץ אצלנו היא עונת הבר-מצוות. מזל טוב לכל החוגגים!
פינת החמשיר והשיר
חֲמִישִׁי כָּפוּל שֵׁשׁ לְטוֹבָה
בָּאֵזוֹר בַּר מִצְווֹת רַאֲוָה
הַשָּׁבוּעַ לַבֵּן
אַחַר כָּךְ לַשָּׁכֵן
מוּל אַרְנָק רֵיק - בַּלֵּב גַּאֲוָה.
יעלית רז / עין יהב
חדשות בתמונות
שמחתי מאד, באופן אישי, לקבל את הדף שחולק לצבור בערבה המבשר על פתיחת אולם אירועים בספיר בספטמבר הקרוב. זהו צעד גדול לערבה ואני בטוחה שרבים מאיתנו יוכלו ליהנות מהמקום הזה שבודאי ישדרג את נוחיות הצפייה במופעים ואת התרבות באזורנו בכלל.
ומה נשאר לנו עכשיו? לקוות שהדור שלי יזכה גם לרכבת...
אסתי סלע/ עין יהב

ואם תרצו להיזכר איך זה נראה לפני השיפוץ (צילום משנת 2001):

אמא מקומית
ועדות החינוך ביישובים רוחשות ומספר השיחות בסלקומים הולך וגובר בכל רגע – בכל היישובים בונים עכשיו צוותים חדשים ומחודשים לקראת פתיחת הגנים בשנה הבאה עלינו לטובה, שנת תשס"ה.
ואל ייקל הדבר בעיניכם. כמו דברים רבים באזורנו, גם בנושא חשוב זה נכנסים שיקולים ועניינים שבמקומות אחרים לא חושבים עליהם בכלל.
תקציר מנהלים: כל ההורים באים מאותו יישוב (או משניים סמוכים) ומכירים זה את זה. כל ההורים הם בעלי הגן, והם – או באי כוחם בצורת ועדת חינוך
– מחליטים על הרכב הצוות, על המשכורות, על שעות הפתיחה. גם רוב הגננות באות מאותו יישוב, או מהיישוב הסמוך, וגם הן מכירות את כולם וכולם מכירים אותן.
לפעמים משתלבות גננות חיצוניות, ואם הן שורדות את החום, הזבובים והריכולים, גם הן מכירות את כולם תוך שלושה שבועות וחצי.
כשמדובר בבני אדם, מדובר בשיקולים אנושיים: חברויות, סכסוכים, דעות קדומות, שכנות טובה ופחות טובה, קשרים עסקיים והעדפות אישיות. קחו את הקרבה הפיזית והמנטאלית של כל הגורמים, צרפו את העובדה שמדובר בנושא רגיש ופגיע – חינוך ילדי הגיל הרך, הוסיפו את פקטור הכסף שתמיד מוסיף מתח – וקיבלתם מוקש חי הנח לו בשלווה בין קבלת השבת ליומולדת של ניתאי (שם בדוי).
לדוגמא: אמא של פ' רבה עם הגננת הותיקה ל' לפני חמש שנים, כשהיו יחד בצוות ראש השנה ביישוב, והיא לא מוכנה שזו תכנס לגן. אתה מסכימות חברתה הטובה מ', ושכנתה ממול ק'. לעומת זאת, לג', ל-ש' ול- ר' יש ילדים שעברו תחת ידיה של ל' והן מתעקשות שזו הבחירה הטובה ביותר. הגננת ט' בעלת ניסיון אך בלי תעודה, הגננת צ' בעלת תעודה אך עבדה רק בבית האריזה ובמלצרות, ולגננת ב' אין לא זה ולא זה אך היא חביבת הקהל ביישוב, ולגננת ס' יש גם זה וגם זה אך היא מבקשת משכורת שאמא של ק' ואמא של א' לא מרוויחות יחד בחודש.
מה עושים?
יושבים, מדברים, צועקים, מבררים, מתפטרים מועדת חינוך, מכנסים אותה מחדש, שואלים, מתרגזים, מרחרחים ביישובים אחרים, מחליטים ואחר כך מחליטים שלא, עושים סבב טלפוני בין כל ההורים וחוזרים לנקודת ההתחלה.
אז אם אתם רואים אמהות טרוטות עיניים, מטרידות זו את זו בטלפונים לתוך הלילה ומשגעות את מזכיר היישוב ואת הבעל במקביל, דעו לכם – ועדת חינוך יצאה למשימה: להרכיב את צוות גן אפרוחים ולהישאר בחיים.
להתראות בשבוע הבא…
אמא מקומית/ערבה
משוט בעולם
נכון שהעולם סביבנו כל הזמן משתנה?
ישבו כמה חכמים ודנו בענין. צרפו אליהם גרפיקאי וצייר או שניים ומה קבלו??
את עולם החי כפי שהוא עשוי להיראות בעוד כמה וכמה שנים. אישית הייתי מעדיף שאת החיות הללו לעולם לא אצטרך לפגוש פנים מול פנים !!!
תחילה בואו נראה איך עשוי להיראות פני כל כדור הארץ בעתיד (אמנם הקול באנגלית – אך די קל להבנה)
נמשיך עם קפיצה קדימה כ- 200,000,000 שנים כולי תקווה שלא תחלמו על החיות הללו הלילה אך מה שבטוח – העתיד יהיה לא פחות מעניין מההווה..
ויקטור פיירסטון/חצבה
תמונות מספרות
מצלמה נסתרת??? מתכוננים לצייד
עוד ערב שגרתי על כביש הערבה..
צילום: גלעד ליבני
יש לכם משהו נחמד שצלמתם? שלחו אלינו!

משהו אישי
משפחתו הענפה של אבי נספתה כולה באושוויץ. שנים רבות ניסינו להתחקות
אחר שמץ של שארים, אולי בני דודים רחוקים ולו שריד ממשפחתו המפוארת.
בימים אלה מצאתי לאבי (באמצעות האתר לזיהוי קרובים www.jewishgen.org )
בן-דוד מדרגה ראשונה, החי בשבדיה.
זה עתה שבתי מקפריסין מן הפגישה המרגשת.
לאבי יש משפחה...
משמאל : אבא שלי - שימק
מימין: בן הדוד - ישראל או סלק - משבדיה.

חנה בלאו ז"ל / עין יהב
הטיפ השבועי למחשב
האם שולחן העבודה שלנו מבולגן?
הטיפ מתייחס לחלונות באופן כללי.
שולחן העבודה במקרה של המחשב הוא המסך הראשון שאנחנו רואים כשמדליקים את המחשב. עליו אמורים להיות אותם קיצורים חשובים, שחשוב להגיע אליהם בקלות. בד"כ לא ממש משתמשים בו, בגלל הבלגן: כל מיני סימלונים שפעמים רבות אין לנו מושג בכלל איך הגיעו לשם, קבצים שבכלל לא נפתחים, קבצי התקנה, שירים... ומרוב עצים לא רואים מה שצריכים.
התוכנות הבסיסיות שנמצאות על כל שולחן עבודה הן: המחשב שלי, המסמכים שלי, סל המחזור ולפעמים גם מיקומי הרשת שלי (או שכנים ברשת - תלוי במערכת ההפעלה). האחרים הם בד"כ אישיים ומשתנים ממחשב למחשב.
אז קודם כל קצת סדר: כל מיני מסמכים ישנים - למחוק או להכניס לתקיית המסמכים שלי.
קבצי התקנה, כל מיני דברים שאין בהם תועלת - למחוק. השאירו רק מה שבאמת צריך וחשוב לכם שיהיה בהשג יד. זהירות! - חשוב להבחין בין קיצור דרך - שהוא רק הדרך להגיע לתוכנה ואם נמחוק אותו התוכנה לא תמחק ובין התוכנה עצמה. בד"כ על קיצורי דרך נראה מין חץ קטן למטה.
ברוב המקרים לא נהוג ולא רצוי לשים תוכנות על שולחן העבודה - רק קיצורי דרך.
אפשר לרכז קיצורי דרך בתיקיות, כך יהיה קל יותר למצוא: הקישו עם לחצן עכבר ימני על שולחן העבודה ובחרו חדש -> תיקיה (new-> folder) . שנו את השם לתיקיה - למשל - משחקים. עכשיו גררו עם העכבר את כל המשחקים ו"השליכו" אותם על התיקיה החדשה שיצרתם. אותו כנ"ל מתאים לקיצורי דרך מסוגים אחרים כמובן : עזרים, תוכניות גרפיות וכד'.
או לחילופין אפשר ליצור תיקיה לכל אחד מבני הבית שמשתמש במחשב (קיימת אפשרות גם שכל אחד מבני הבית יכנס למחשב עם שם משתמש משלו ויקבל שולחן עבודה שונה לגמרי אבל בפועל מעטים משתמשים בזה).
בנוסף, אפשר להשתמש בסרגלי קיצורים, במיוחד סרגל הפעלה מהירה שמופיע על סרגל המשימות למטה,(הקישו במקום ריק על פס המשימות - הסרגל התחתון של המחשב -> סרגלים -> סרגל הפעלה מהירה - האם מסומן? ) והסרגל של אופיס שמופיע בד"כ למעלה אבל אפשר לשנות את מיקומו. היתרון שלהם שקל להגיע לסימלונים שעליהם גם כשמסכים אחרים פתוחים.
על סרגל הפעלה מהירה מופיע גם סימלון חשוב שממזער את כל החלונות ומראה מיד את שולחן העבודה (כשמניחים עליו את העבר כתוב הראה את שולחן העבודה או show desktop )
הערות שאלות והבהרות לטיפ זה - נא הפנו לרשימת התמיכה.
בשבוע הבא: שינויים במאפינים
ככה זה התחיל
תחת כותרת זו יובאו בפניכם מושגים מתולדות החקלאות בערבה.
הפרק הראשון יוקדש לגידול פרח הפרג בעין-יהב. ובעלון הבא על " גילגולו של טפטוף".
החמר נלקח מארכיון הישוב ומהידע והזיכרון המצוין של אמנון נבון שחי בערבה משנת 1959. תודה!
אנו מקווים שתמצאו בזה עניין. נשמח לקבל דיווחים דומים מהארכיונים בישובים.
שדה הפרג צולם בשנות ה- 60 ע"י ד"ר אמיר הגלעדי שהעביר התמונות לאמנון נבון במו"פ.
הקומביין במוסך עין-יהב - צולם ע"י אסתי סלע.
לא סמים
בתחילת שנות ה – 60 עם הפיכתה של עין יהב מהיאחזות לישוב אזרחי (מושבוץ), חיפשו פרנסי הישוב גידולים חדשים שאפשר יהיה להתפרנס מהם.
אחד הרעיונות היה גידול פרג.
באותם ימים סמים לא היו באופנה, אמנם ידעו באופן עקרוני שמפרג מפיקים אופיום, אבל לא ידעו איך וזה גם לא עניין איש. גידול פרג היה טעון ברישיון מהמשטרה, אבל הערבה הייתה באותו זמן מחוץ למדינת ישראל וכמובן מחוץ לחוק. העניין היה בגרעיני הפרג שמלאו את ההלקטים (הלקט –פרי יבש המתבקע ובו זרעים רבים) הגדולים ומשמשים למילוי אזני המן ולציפוי מיני מאפה.
השיגו זרעים וזרעו. והנה הגידול הצליח, אמנם היו בעיות, היה צריך ללמוד מהו העומד המתאים, ומכיוון שמכונת הזריעה דאז (אותו פלנט של טכנוחק המוכר לנו גם היום) לא יכול היה לזרוע זרעים קטנים בצורה מדויקת, ערבבו את הזרעים עם סולת לצורך דילול (מספר ימים לאחר הזריעה חזר אחד החברים מגן הירק ודיווח שהסולת נבטה...).
בתחילה גידלו מספר קטן של דונמים, הפריחה הייתה מרהיבה, כל השטח פרח בבת אחת בצבע סגול ומשבשלו הזרעים בתוך ההלקטים הגדולים ויבשו, נקטפו ההלקטים ידנית לתוך שקים והובאו לחצר המושבוץ. שם הונחו אחד ליד השני על ברזנט וטרקטור דרך על השקים ושבר לרסיסים את ההלקטים. לאחר מכן שפכו את תוכן השקים לתוך נפה שהוכנה מרשת חלונות שנמתחה בין שני מוטות עץ, שני אנשים ניערו והתקבלו כמה שקים של פרג טהור שהועמסו אחר כבוד על מכונית הפולקסווגן של הגזבר וזה הביאם לתל אביב ומכר אותם לסוחר של גרעינים ופיצוחים בתל אביב בשם חממה.
היבול היה כ-40 ק"ג לדונם והתמורה הייתה גבוהה.
בשנים הבאות הגדילו את השטח מדי שנה, בשנת 1966 גודלו בשטחי צופר (שנמצאים מול בלדד, ליד מאגר צופר ועובדו באותן שנים ע"י עין יהב) 80 דונם פרג..
עם הגדלת השטחים נקנה קומביין ישן שקצר ודש את הפרג וחסך את עבודת הידיים המרובה. שרידיו של קומביין זה נמצאים עד היום בג'אנק שליד המוסך בעין יהב.
יש להניח שבאם יחפוץ מישהו כיום לגדל פרג, ימצא עצמו תוך זמן קצר בתוך זינזאנה משטרתית כשידיו אזוקות.

שרידי קומביין הפרג

שדה פרגים
אמנון נבון / עין יהב
כתיבה צעירה
סיפור שרועי כתב במסגרת יום חשיפה בבית הספר.
הפרוייקט של כיתה ה' היה :"מספרים ערבה": הם היו צריכים לכתוב סיפור דימיוני או מציאותי שקשור לערבה.
"מבצע פלפל"
פרק 1- ההתגלות
ביום שישי בערב, כבכל ערב שישי, נפגשו ילדי קבוצת אדום ממושב עין יהב לקומזיץ בסכר. השעה הייתה עשר בערב. החבר'ה ישבו מסביב למדורה. הכינו לעצמם כוס תה עם נענע וספרו סיפורים שונים ומצחיקים.
לפתע אחד הילדים הצביע לעבר השמים וצעק: תסתכלו...למעלה...בשמים... כולם הרימו את ראשם לכיוון השמים. בשמים, די קרוב אליהם, הם ראו משהו גדול ונוצץ. כל אחד מהילדים ניסה לנחש מהו אותו דבר נוצץ .
אחד אמר: אולי זה כוכב הצפון?
השני אמר: אולי זה כוכב מאדים?
השלישי אמר: אולי זה סתם כוכב נופל? כדאי להזדרז ולהביע משאלה!
ילד אחר הציע שיבדקו באינטרנט ויחפשו מידע לגבי החפץ אותו ראו מרחף בשמים.
עוד באותו רגע, החליטו הילדים ללכת הביתה ולבדוק מה קורה. הם כיבו את המדורה, ארזו את כל חפציהם, והלכו במהירות חזרה, לכיוון המושב. הם נכנסו לביתו של דני, שהוריו נסעו לסופשבוע באילת, הדליקו את המחשב והחלו לשוטט באינטרנט ולחפש מידע. תוך כדי שוטטות באתרים שונים הם הגיעו
לאתר של נאס"א. הילדים החליטו לכתוב לנאס"א אי-מייל ובו לספר מה הם ראו בשמי הערבה.
וכך נכתב באי-מייל:
נאס"א שלום רב.
אנחנו קבוצת ילדים שגרה בערבה (בארץ ישראל) והיום בלילה בסביבות השעה 22:00 ראינו בשמים חפץ די גדול ומאוד זוהר ונראה שהוא הולך ומתקרב אלינו. האם אתם יודעים במה מדובר?
נשמח אם תענו לנו במהרה .
בברכה , קבוצת אדום – ערבה.
למחרת, כשחזרו הילדים מבית הספר, הם רצו לביתו של דני, לראות אם הגיעה תשובה מנאס"א, ואכן הגיע אי-מייל מנאס"א, ובו נכתב כך:
ילדים שלום .
שמי מייק ואני מדען לחקר החלל בנאס"א.
התרשמתי מאוד מההתייחסות שלכם למה שראיתם ומההתעניינות שגיליתם.
אנחנו כאן מתייחסים ברצינות למידע ששלחתם לנו ובודקים את העניין .
בעוד כשבועיים אני מתכנן להגיע לביקור בארצכם ואשמח מאוד להיפגש ולשוחח אתכם .
בברכה ,
מייק –נאס"א.
בשבוע הבא:
פרק שני: הידיעה וההחלטות

רועי בכר / עין יהב
מה ננסה השבוע
(למרבה הצער התוכנה כבר לא קיימת בגרסה החינמית לכן הקישורים לא הוכנסו. אבל - נחמד להזכר! )
היום בפינת התוכנות: winpatrol

התוכנה הקטנה הזאת עושה המון דברים חשובים. היא תוסיף לכם כלבלב שחור קטן ב"מגש המערכת" (הפינה שמול ה"התחל" במחשב). הכלבלב יתריע בנביחה כל פעם שתתווסף תוכנה לאתחול של המחשב. חשוב לדעת, שמזיקים שגורמים הכי הרבה נזק - בין היתר תוכנות ריגול ווירוסים אבל לפעמים גם סתם תוכנות - הם אלו שמתחילים לפעול עם עליית המחשב. לעיתים קרובות הם צורכי זיכרון, מאטים את המחשב ומפריעים.
לפעמים נרצה שתוכנה כל שהיא תעלה מיד עם הדלקת המחשב - למשל אנטיוירוס, אבל ברוב המקרים זה מיותר (ICQ למשל - למה לא להפעיל רק כשמשתמשים? )
לתוכנה בגרסה הנוכחית יש המון אפשרויות אחרות שקצר המקום כאן לתאר אותם, (אשמח לענות על שאלות) אני רוצה רק לציין שבלשונית option חשוב לסמן את האפשרות : Detect Changes to Internet Explorer Home and Search pages :
יש המון מזיקים שמנסים לשנות לכם את דף הבית . אם הסימון הזה מופעל - תקבלו התרעה על כך. (רק שצריך גם להתרגל לשים לב להתרעות... כאן הן באות בלווי נביחה..)
יומן תיירות ערבה
ספירת מלאי, נכון למאי 2004 :
28 בעלי צימרים, 166 צימרים
8 בעלי אטרקציות
16 בעלי שירות הסעדה
למרכז המידע של התיירות הגיעו בחודש מאי 80 שיחות. מרבית הפונים מתענינים בלינה, אך יש גם פניות בנושא אטרקציות מסלולי טיול וכו'.
רוב הפניות מגיעות דרך פירסומים שונים באינטרנט.
רוב מוחלט של הפונים (לפחות בחודש מאי ) היו דווקא פונות...
מבחינת תפוסה:
היו 1114 לילות לינה וסה"כ התפוסה היתה 29% .
אחוז התפוסה בחדרים הוא כפול מזה בבקתות.
המצאות ספא (=ג'קוזי מרכזי) הגדילה רק במעט את האטרקטיביות של האתר.
בבחינה שנתית נמצא כי:
רוב השיחות למרכז מידע מגיעות בבוקר - בין 8:00-12:00.
הכמות הגדולה ביותר של השיחות הגיעו במהלך דצמבר ואפריל - החודשים ה"חמים" בתיירות שלנו.
גם התפוסה הגבוהה בצימרים - בסביבות 40% - הייתה בחודשים אלו.
בקייץ התפוסה מגיעה לכ-15-20% ורואים בפירוש השפעה של מבצעים כמו "לגעת בקיץ" שהתקיים במהלך קיץ 2003 .
בשנת 2003 היתה עליה של 40% (!) בכמות הצימרים בערבה.
שאלות בנושאי תיירות שלחו לתיירות ערבה
אוסי ניר / תיירות ערבה / ספיר
מן העיתונות

מושגים במחשבים ואינטרנט
בלוג - יומן אינטרנט
רבים - ולאו דווקא ילדים - מנהלים יומן. היומנים המסורתיים היו חבויים אי שם במגרה, אך בעידן האינטרנט אפשר גם אחרת: בעקבות הביקוש, צצו הרבה מאד אתרים המאפשרים לכל מי שלבו חפץ (בחלק מהאתרים קיים סינון והכתיבה אפשרית רק למגזר מסוים, או ע"פ קריטריונים מסוימים).
באותם אתרים ניתן להתבטא - בשם אמיתי או בדוי ולאפשר "חיטוט" במגירות הנפש הפרטיות. לא צריך ידע או מיומנות מסוימת - הטכנולוגיה כאן שווה לכל נפש.
ראו כאן מהו בלוג ב"ויקיפדיה" - האנציקלופדיה האינטרנטית החופשית
אתרי בלוגים בארץ:
ישראבלוג
הבלוגים של תפוז
רשימות (סגור לכתיבה בפני הקהל הרחב)
מדווחים מהשטח
כמה צבאים יש בערבה?
בספירת צבאים שנערכה באוקטובר 2003 השתתפו כ-30 סופרים (פקחי רשות הטבע והגנים במחוז דרום). הספירה התבצעה באזור נחל פארן , נחל נקרות, ציר המעיינות- עד נחל משור באזור הצפוני, ובשמורת שיזף.
הספירה מתבצעת ע"י פריסת רכבי שטח לרוחב הנחל בתנועת מסרק, כך שהצבאים שעוברים ברווחים שבין המכוניות נספרים ע"י הפקחים ומתואמים במכשירי הקשר ע"מ למנוע ספירה כפולה. הספירה אורכת כ-48 שעות מזריחה ועד שקיעה - הלינה והארוחות נערכות בשטח.
בציר הנסיעה שבין נחל פארן לנחל משור נספרו כ-200 צבאים. יחסית לספירות קודמות - המגמה יציבה.
במהלך הספירה נצפה עדר של ראמים לבנים המונה 17 פרטים מהם 3 פרטים צעירים שנולדו באביב.
לידיעה: במהלך החודשיים האחרונים מאפריל (עונת ההמלטה) נצפו עופרים צעירים בנחלי הערבה בסמוך לאימותיהם.
בקשת רשות הטבע והגנים: לא לגעת בעופרים שנמצאים בשטח (מתחת לשיחים או עצי שיטה). האמהות הולכות לחפש מזון וחוזרות להניק את הצעירים. ריח זר עלול לגרום לאם לדחות את העופר.
כתבה בנושא (חדשה - זו לא הכתבה המקורית שכבר לא קיימת.. )
ועוד מסממני העונה:
אנו נמצאים היום בשלהי האביב ובתחילת הקיץ, תקופה המאופיינת בטמפ' גבוהות הגורמות להתייבשות צמחים חד שנתיים ולדילול מקורות המים. כחלק מתוכנית ממשק הוקמו שקתות המספקות מי שתייה לטורפים ויונקים גדולים בערבה. בשעות אחה"צ ניתן גם לצפות בלהקות גדולות של קטות, קוראים וחוגלות הבאים להרוות את צימאונם.
בעונה החמה עיקר פעילות בעלי החיים מתמקדת בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות הערב והלילה.
יורם חמו /פקח אזור ערבה / ספיר


אוכלים ונחים במהלך ספירת הצבאים
אתרים שכדאי לבדוק
קיימים בלי סוף אתרים מענינים ויפים, אבל הפעם נתרכז רק בחקלאות ואקלים בערבה:
מאגר הקבצים:
המדריכים החקלאיים מכניסים למאגר הקבצים מסמכים שונים: תוצאות נסיונות, המלצות וכד'.
אתם מוזמנים לחפש (הפשוט ביותר - ע"פ מילות מפתח) .
לוח מודעות בנושא חקלאות
כאן תתעדכנו לגבי כל מה שחדש במו"פ ובחקלאות בכלל.
אקלים ערבה
כל מה שרציתם לדעת על האקלים בערבה. נוצר ומתוחזק ע"י אסף בוקיש
תחשיבים כלכליים
בחינת חלופות גידול ע"פ פרמטרים שונים. כלי חשוב לבעל המשק החקלאי בקבלת החלטות גידול.
קשרי חקלאות
מבחר קישורים חשובים ומעניינים בנושאי חקלאות
פינת המתכון השבועי
ממטבחו של אפרים: תפוח אדמה בנענע
חומרים:
תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
צרור נענע
אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה במים עם הנענע עד שתפוחי האדמה רכים.
להוציא את הנענע, להוסיף מלח לפי הטעם ולהגיש חם או קר.
הטעם מרענן!
רק בצחוק...
בדיחה לחקלאים
הגיעה משלחת מרוסיה לערבה כדי ללמוד כיצד מגדלים פלפלים. החקלאי המארח מראה
למשלחת את הפלפלים הגדולים והיפים של הערבה. אומר לו ראש המשלחת: "לי אין פלפלים
כל כך גדולים ויפים, אבל יש לי שטח כזה, שבבוקר אני מניע את האוטו, ורק לפנות
ערב אני מגיע לצידו השני".
משיב לו החקלאי: "כן, היה לי אוטו כזה, נפטרתי ממנו..."
בדיחה לגברים
אשה עוסקת במטבח בטיגון ביצים כשבעלה חוזר הביתה, נכנס למטבח ומיד מתחיל לצווח:
" תוסיפי עוד שמן זה ידבק לך"
"תהפכי, תהפכי את הביצים . עכשיו"
"את לא רואה שצריך עוד שמן ? "
"תוסיפי שמן, הנה זה נדבק לך"
"תהפכי עכשיו, תהפכי את הביצים . נו תזדרזי "
"זה מתיז מסביב. תגידי את משוגעת ? "
"יותר מלח. יותר מלח אמרתי לך"
האשה מתעצבנת: "מה לעזאזל קרה לך? מה אתה צורח, אתה חושב שאני לא
מסוגלת לטגן ביצים בלי עזרה? "
בעלה עונה : "רק רציתי להמחיש לך את ההרגשה שלי כשאני נוהג ואת יושבת לידי . . . "
הביא לדפוס: ויקטור. (מפורסם תחת מחאה)
כפות לסלט...

להתראות במגזין הבא!
תגובות? הערות? בקשות - שלחו ישירות לרשימת התמיכה
מה אהבתם, מה פחות.. היכן להוסיף ואיפה לגרוע..
רוצים לראות מגזינים אחרים? תוכן המגזינים
בקרו באתר הערבה
תגובות